Regels bij laadpalen

De elektrische auto is weer in opkomst. Dat is al eerder zo geweest, hij heeft het zelfs een tijd gewonnen van de brandstofauto. En niet voor niets: in mechanisch opzicht is hij betrouwbaarder, en hij rijdt een stuk comfortabeler. Hij maakt om te beginnen al veel minder lawaai, het schudden is minder bij de elektrische motor en passagiers hoeven geen uitlaatgassen te ruiken. Indertijd was hij ook sneller dan de brandstofauto, en schakelen is niet nodig.

Maar later blijkt hij toch langzamer te rijden, vanwege de loodzware accu, en de actieradius van de batterijen blijkt een groot probleem.

Tot begin deze eeuw, als er een lichtere accu uitgevonden wordt. Nu komen er dan ook steeds meer elektrische auto’s bij, en men verwacht dat hij het uiteindelijk weer gaat winnen. Dat is ook wel zo plezierig, want de hoeveelheid brandstof zal op gegeven moment uitgeput raken.

Onlosmakelijk verbonden met de elektrische auto is de laadpaal. Omdat deze palen nog niet heel wijd verbreid zijn , gelden er enkele regels voor het gebruik ervan:

Bij de meeste laadpalen staan  borden die aangeven dat je niet bij zo’n paal mag parkeren, tenzij je je auto oplaadt. Je riskeert anders een fikse boete.

De algemene gedragsregel bij deze palen is dat je de paal alleen gebruikt als het echt noodzakelijk is, zodat zoveel mogelijk mensen er gebruik van kunnen maken. Dus als je thuis kunt komen zonder opladen, is het beter om dat te doen.

Tot zover de belangrijkste regels bij laadpalen. heeft u nog meer vragen neem dan contact met ons op